Glede na to, da je ponudbe na trgu izdelave spletnih strani, danes res že ogromno, saj nam izdelavo internetne strani v bistvu ponujajo že na vsakem koraku, se povprečen podjetnik kar malo zmede pri tem koga naj izbere za izdelavo svoje strani.

Seveda se najprej pri večini pogleda koliko sploh stane izdelava spletne strani, ampak, če se samo ustavimo pri prvih recimo 5 ali desetih ponudnikih spletne strani, hitro ugotovimo, da so cenovne razlike med izdelovalci spletnih strani, izjemno velike.

izdelava spletnih strani cenikPreden izberemo kogarkoli, da nam izdela spletno stran, bi se vsak, ki namerava odšteti denar za izdelavo svoje strani, moral vprašati vsaj naslednjih nekaj vprašanj (vsaj, če si želi dobiti za svoje denar čimveč). Sami pa ocenite ali vam spodnji napotki pri tem kaj koristijo, ali čisto nič.

Priporočljivo: 5 točk, ki jih mora vsebovati vsaka izdelava spletne strani

Cena za izdelavo spletne strani se giblje že od 200€ za postavitev npr. osnovne spletne trgovine pa do 2 in več tisoč za isto stvar, če za to isto stvar povprašamo drugod.

Od kod te razlike, če sprašujemo za izdelavo istega izdelka?

Prvi razlog se skriva v tem, da se nekateri izdelovalci na trgu izdelave spletnih strani, šele prebijajo. Ti zagotovo ne ponujajo najvišjih cen, ker jim je pač “logično”, da hitreje pridejo do stranke, če bodo ponudili nižje in ugodnejše plačilne pogoje.

Po drugi strani, imajo dražji izdelovalci spletnih strani, cene sigurno višje, je pa res, da v paket izdelave spletne strani, preko njih, dobimo zapakirano še vse drugo (kar niti ne potrebujemo vedno): optimizacijo spletne strani za boljšo uvrstitev v iskalniku Google, raznovrstne funkcionalnosti (ki jih niti ne poznamo, itd…).

Obenem je ponudba, ki jo prejmemo od enih in drugih zelo različna. Manjši napišejo ponudbo kar v enem emailu. Veliki vam bodo pripravili celo pdf knjigico njihovih referenc, dosedanjih strank, itd….

.

*********

.

Če želite priti do cenovno ugodne izdelave spletnih strani,
pozabite na druge in najprej razmislite o sebi.

.

***********

.

Kaj točno sploh potrebujete in kaj točno želite s spletno stranjo početi?

Ogromno izdelovalcev spletnih strani vam bo ponudbo predstavilo na tak način, da jo boste zelo težko razumeli – še posebej, če ste v tem poslu laik in začetnik. Zelo dosti izdelovalcev spletnih strani, vam bo dalo ugodnejšo ceno, če boste npr. pri njih vzeli še gostovanje, pa zakup domene za spletno stran, pa celoletno vzdrževanje, itd…

Zavedajte se, da si je spletno stran danes mogoče izdelati tudi sam (za res malo oz. praktično nič denarja, zakup spletne domene in gostovanja pa tudi ne stane čez 30 ali več evrov).

Seveda jih dobite za 100 ali več – ampak želimo povedati, da jih je mogoče dobiti tudi ceneje.

Sicer pa je glavna in verjetno edina stvar, ki jo je vredno upoštevati pred izdelavo spletne strani ta, da že pred samo izdelavo strani, razmislite kaj točno je namen vaše spletne strani.

In kako točno boste svojo spletno stran razvijali naprej.

Če mislite namreč plačati samo izdelavo in računate, da bo od nje zaslužek, je bolje, da si je sploh ne daste izdelati.

Strošek za izdelavo spletne strani bi moral biti čim manjši in ne čim večji.
Ker pravi stroški (če sploh želite iz spletne strani narediti internetni posel) nastopijo šele kasneje.

Ko je spletno stran treba promovirati in poskrbeti, da dobi na njo najprej sploh obiskovalce, nato pa še, da ti obiskovalci tudi postanejo kupci.

Priporočamo:

How to avoid getting ripped off by a web developer

How to avoid getting ripped off by a web development company

Avoid getting scammed when you hire a web designer

 Ključne besede za ta članek: izdelava spletnih strani cenik