Team building dogodke organizira mnogo ponudnikov in pri organizaciji dogodka morajo upoštevati 3 ključne sestavine odličnega team building dogodka. Glavni namen team buildinga je predvsem motivacija zaposlenih in motivacija v delovnem okolju. A zaposleni niso vedno navdušeni nad druženjem s sodelavci izven delovnega časa, zato je organizacija teh dogodkov pogosto zahtevna. Predvsem morajo vodilni, ki želijo s team buildingom povezati svoje zaposlene, dobro vedeti, kakšne težave imajo zaposleni v podjetju. Zato so nasveti za team building, ki jih ponujajo organizatorji srečanja, vedno dobrodošli.

Nasveti za team building

1.Ko se podjetje odloči, da bo za svoje zaposlene organiziralo team bulding dogodek, se mora najprej odločiti kdo bo dogodek izvajal, predlagati ideje za team building, predlagati pa mora tudi prostor, kjer bo srečanje zaposlenih potekalo. To je lahko poleti piknik prostor ali prireditveni šotori. V primeru, da se odločijo za izlet, morajo predlagati kam na izlet, ter seveda, ali naj bodo to izleti po Sloveniji, ali naj bodo enodnevni izleti ali dvodnevni izleti. Skrbno se morajo odločiti, katere team building igre bodo vključili v dogodek in kaj želijo s temi igrami doseči pri zaposlenih. Skratka, team buildingi morajo biti vnaprej načrtovani in skrbno organizirani in nasveti za team building, ki jih dobijo tako od zaposlenih, kot od organizatorjev, morajo biti tehtni in skrbno proučeni.

nasveti za team building
Pri organizaciji team buildinga morate poskrbeti tudi za zabavo otrok!

2. Druga pomembna stvar pri organizaciji team building dogodkov so družine zaposlenih. Na srečanjih naj sodelujejo zakonci in otroci zaposlenih in tudi za njih je potrebno pripraviti program. Dogodki za otroke prav tako spadajo v kvaliteten team building dogodek, kamor spadajo tudi kratki smešni skeči, razne team building delavnice, slikarske delavnice za otroke, plesne delavnice in še mnoge druge otroške delavnice.

3. Tretja, prav tako pomembna zadeva, pa je kulinarična ponudba. Ob druženju in zabavi, se prav gotovo prileže tudi dobra hrana in pijača. Za popestritev dogodka lahko najamete hostese, lahko pripravite razne promocije posebne hrane, ki jo pripravijo catering podjetja. Organizator dogodkov lahko poskrbi tudi za piknik prostor in hrano ponudi na bolj sproščen način. Kadar bo dogodek potekal kot enodnevni izlet, je potrebno poskrbeti tudi za to,  da bo varna vožnja domov. V večini primerov se organizatorji odločijo za avtobusni prevoz, a pogosto, se udeleženci odločijo za lastni prevoz in takrat je potrebno zagotoviti, da se vsi udeleženci team buildinga varno vrnejo domov.